Читај ми!

Studio 6: Kabaretske pesme

U Studiju 6, Katarina Jovanović i Dejan Sinadinović izveli su Kabaretske pesme Bendžamina Britna i Vilijama Bolkoma.

Britn je četiri pesme koje čine ovaj ciklus - Reci mi istinu o ljubavi, Pogrebni bluz, Džoni i Kalipso - napisao na tekstove Vistana Hjua Odena, koji je bio inspirisan berlinskim kabareima iz perioda pre dolaska nacista na vlast. Njegovi tekstovi su istovremeno ironični, humoristični, ali i emotivni. Tražeći pravi muzički izraz za ove pesme, Britn poseže za modelima iz popularne muzike tog doba - posebno iz brodvejskih hitova.
Bolkomove Kabaretske pesme napisane su na stihove Arnolda Vajnštajna. Vilijam Bolkom je američki kompozitor rođen 1938. godine, dobitnik je Pulicerove nagrade i nagrade Gremi. Bavio se kamernom, operskom, horskom i simfonijskom muzikom. Ove pesme napisane su u tradiciji kabarea i brodvejskih mjuzikala, to jest onoga što nazivamo velikom američkom pesmaricom.

Nova scena koja se formira u Studiju 6 omogućuje domaćim i stranim stvaraocima i muzičarima jedno sasvim novo mesto za kreiranje u drugačijim, studijskim uslovima, upoznavanje sa tehnikom, ali i mogućnost da pronađu put do mnogo većeg broja gledalaca i slušalaca u zemlji i inostranstvu.
Autorski i urednički tim: Nevena Popović, Ksenija Stevanović i Ivana Neimarević
Dizajn zvuka: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević
Reditelj: Ivan Milanović

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво