Studio 6: Elektronski studio

Emisija Studio 6 početkom marta slavi šesti rođendan. Budući da je jedna od ideja Studija 6, ne samo promovisanje muzike kao umetnosti i stvaranje nove muzičke scene unutar RTS-a, već razvijanje i predstavljanje novih tehnologija, od samog početka potenciramo na važnosti miks-medija.

Saradnjom između RTS 3 i Trećeg programa Radio Beograda direktni prenosi tih događaja pružaju najbolje od oba segmenta radija i televizije - besprekoran ton koji omogućava kontekst studijskog izvođenja i sliku vrhunskog kvaliteta, što publici omogućava da preko TV ekrana otkrije i doživi pozornicu muzičkih eksperimenata i novih mogućnosti. Nova martovska emisija na atraktivan način obeležava svoj jubilej, ali i 60 godina postojanja Televizije.

Koncert u Studiju 6 planiran za 2. mart 2018. godine, najadekvatnije zvanično će obeležiti otvaranje Elektronskog studija Trećeg programa Radio Beograda. Posle dugog perioda stagnacije, akvitnosti Elektronskog studija pokrenute su popravkom instrumenta EMS Synthi 100 u septembru 2017.

Koncertni program:
- Svetlana Maraš (rukovoditeljka Elektronskog studija) - nova kompozicija koja uključuje dva magnetofona, Synthi100 i kompjuter, živo izvođenje
- Paul Pinjon (osnivač Elektronskog studija) - improvizacija za klarinet i Synthi100, uživo
- Nikola Rati - modularni sintisajzeri - nastup uživo, porudžbina RTS-a

Uredničko-autorski tim emisije Studio 6: Nevena Popović, Ksenija Stevanović i Ivana Neimarević
Tonska režija: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević
Reditelj: Vanja Milanović

repriza, 3. mart u 05:00 i 13:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво