Studio 6: Olga Krasojević

Koncerti u Studiju 6 Radio Beograda su jedinstven format koji se teško može pronaći na nekom drugom - koncertnom ili nekoncertnom mestu.

Koncerti na kojima je moguće i prisustvo publike, uživo se prenose jednom mesečno i RTS 3 direktno prenosi uključenje u živo radijsko emitovanje koncerata.
Nova scena koja se formira u Studiju 6 omogućuje domaćim i stranim stvaraocima i muzičarima jedno sasvim novo mesto za kreiranje u dugačijim, studijskim uslovima, upoznavanje sa tehnikom, ali i mogućnost da pronađu put do mnogo većeg broja gledalaca i slušalaca u zemlji i inostranstvu.

Olga Krasojević je naš čuveni tradicionalni umetnik i jedan od najboljih naših pedagoga na polju tradicionalne srpske muzike. Prva grupa koju je Olga Krasojević podučavala u Beogradu bila je Kitka, američki vokalni ansambl iz San Franciska, još 2013. godine. Danas ona u Beogradu podučava skoro dvadeset mladih pevača. Svetlana Spajić, važna i velika umetnica, kaže za Olgu Krasojević: Ono što je od detinjstva pamtila i učila, decenijama pevala i usavršavala, sa neverovatnom lakoćom prenosi mlađima. Ozbiljnost i duboko poimanje tradicije, profesionalizam, posvećenost, nežnost, snaga, izdržljivost, životna radost, to su osobine koje krase ovu, po svemu izvanrednu ženu i umetnicu.
Olga Krasojević dugo je nastupala sa izvornom pevačkom grupom Crnućanka kojom njeni članovi prenose osobenost, kako muzikolozi kažu, jednog od najstarijih preživelih načina vokalnog izražavanja na Balkanu. U ovoj grupi Olga Krasojević je 50 godina nastupala kao prvi ženski vokal i vođa.
Uredničko-autorski tim: Nevena Popović, Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović
Direktor forografije: Igor Milićević
Tonska režija: Zoran Marić
Reditelj: Ivan Milvoanović

repriza, 26. oktobar u 04:05 i 12:05 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи