Umetnost i hrana: Džiro Taniguči

Taniguči je postigao ogroman uspeh kod francuske i ostale evropske publike zato što je umeo da odabere univerzalne priče koje se tiču svih ljudi. Iako se radnja stripa „Usamljeni uživalac u hrani“ dešava u Japanu, doživljaji glavnog junaka pozitivno utiču na sve čitaoce. Čak i na one koji nikad nisu jeli japansku hranu. Otkrivanje novih ukusa je svojstveno svim ljudima, bez obzira na to ko su i odakle su.

Džiro Taniguči je uspeo da manga stripove približi onoj publici koju taj žanr inače ne interesuje. Ta nova publika je otkrila da ovi stripovi, kao i japanska kinematografija i književnost, mogu biti dirljivi i zanimljivi i da za njihovo razumevanje nije potreban nikakav specijalni kod.
Ovaj strip je pravi izazov za nepca, ali i za maštu našeg talentovanog kuvara. Dodatno iznenađenje je to što će obrok koji Kei, kuvar u današnjoj emisij bude napravio degustirati Džiro Taniguči lično.
Kuvaru će u otkrivanju tajni „Usamljenog uživaoca u hrani" pomoći stručnjaci. To su Džiro Taniguči, autor stripa, Nikola Fine, organizator izložbe Tanigučijevih dela na festivalu u Angulemu, Benoa Peters, istoričar, scenarista i vrsni poznavalac stripova, Silven Ije, proizvođač sakea i Rioko Sekiguči, stručnjak za japansku kuhinju...

repriza, 23. septembar u 05:30 i 13:30

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво