Tv feljton: Voja Čolanović

U izdanju emisije Tv feljton, gledaoci će imati prilike da se bliže upoznaju sa životom i radom poznatog pisca, Voje Čolanovića. O svom uzbudljivom životu, o specifičnom načinu na koji piše, o svom pogledu na umetnost i pisanje, Čolanović govori ubedljivo i inspirativno, a o poetičkim karakteristikama njegovog dela, književna kritičarka, Ljiljana Šop.

Otmenost duha, jezičko majstorstvo, pripovedačka pronicljivost, ključni su epiteti koji krase prozno stvaralaštvo Voje Čolanovića, književnika koji je za svoje delo osvojio većinu domaćih nagrada za književnost.
Za pet i po decenija, Čolanović je objavio osam romana, od kojih je za Zebnju na rasklapanje dobio Ninovu nagradu, za Drugu polovinu neba, medjunarodnu nagaradu, Benito Huarez, a za Odu manjem zlu, nagrade Stevan Sremac i Bora Stanković, dok je od tri zbirke pripovedaka, knjiga Osmeh iz crne kutije, osvojila Andrićevu nagradu.
Čolanovića su radoznalost duha i velika radna energija čitavog, izuzetno burnog i zanimljivog života, terale da se iskazuje kroz različite profesije i sfere interesovanja od učenja jezika i novinarstva do praćenja naučnih dostignuća, ali je književni dar bio i ostao njegovo trajno opredeljenje po kome će biti zapamćen u srpskoj istoriji književnosti i kulturi.
Autor i urednik, Jasmina Vrbavac, režija, Marko Šotra

repriza,30. avgust u 04:30 i 12:30

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво