Karanfil 77,78/151

Rat je gotov, ali to stanovništvu nije donelo olakšanje. U Kišivadu su stigli prvi američki vojnici. Meštani su bili neprijateljski raspoloženi prema njima, ali su kasnije shvatili da mogu sa njima da žive i sarađuju u teško posleratno vreme.

Vojnici su doneli mnogo neobičnih stvari koje stanovnici menjaju za svoju robu. Itoko takođe redovno posećuje buvljak. U njemu traži materijale za šivenje koje su fabrike izbacile na pijacu kao višak. Stari život se polako vraća. U radionicu dolazi Sae koja želi da joj Itoko sašije modernu odeću. Sve više žena želi da im se nešto sašije. Itoko nema odgovarajući materijal, ali je rešila da sašije modernu odeću od materijala kojim raspolaže.
Posetila je i stara drugarica, Jeko. U razgovoru joj saopštava da se seli kod svojih roditelja zato što je svekrva krivi za smrt oba sina, govoreći kako je ona unela smrt u kuću.
Ali Taro, najmlađi Taizov sin, moli Itoko da ga primi da radi kod nje jer ne želi da ostavi svoju baku da živi sama. Itoko ipak pronalazi rešenje za ovu tešku situaciju. Rešena je da pronađe aparat za minival da bi Jeko ponovo pokrenula svoj posao. Smatra da će je rad vratiti u život i da će odustati od selidbe.

repriza, 17. avgust u 02:50 i 10:50

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво