Halo, ovde Japan 13/24

I ove nedelje voditelji emisije Kjari Pamju Pamju i Rej Mastrođovani upoznaju nas sa japanskom kulturom i tradicijom.

U rubrici Japan ABC na redu je slovo Č. Čočin je vrsta sklopivog papirnog lampiona. Tradicija pravljenja tih lampiona duga je više hiljada godina. Nekada su služili noću za osvetljavanje puta, a danas uglavnom za dekoraciju. Kjari i Rej vas vode u Mito, grad u centralnoj prefekturi Ibaraki. Upoznaćete se sa procesom izrade čočina u radionici koja se tim poslom bavi već 150 godina.
Profesor Ičija Nakamura, ljubitelj muzike i manga popa, daće nam poseban uvid u japansku kulturu. Današnja tema su odmorišta uz auto-put. Ona su u Japanu veoma popularna i u njima se putnici mogu zabaviti uz lokalnu kuhinju i običaje. Neki tržni centri na odmorištima uz puteve postali su svetski poznati. Većina odmorišta ima spa centre, masažne stolice, saune, zabavne parkove i sve u svemu, izgubila su svoju prvobitnu funkciju. Putnici često namenski odlaze na ova mesta da bi se zabavili i odmorili.
Kraj emisije rezervisan je za reportažu sa festivala Halo, ovde Japan održanog septembra 2014. Događaj je imao promotivni karakter za projekat Halo, ovde Japan. Okupio je 15.000 domaćih i 3.000 stranih posetilaca. Muzika, moda i neizostavne karaoke oduševila su sve prisutne.

repriza, 11. avgust u 03:00 i 11:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво