Antologija glume – Bardovi teatra: Žika Milenković

Svoj posao uvek je shvatao ozbiljno i svaku ulogu je smatrao svojim diplomskim ispitom. Tako je govorio bard našeg glumišta, Žika Milenković. U pozorištu je kao glumac proveo više od 28 godina, oprobao se u rediteljskom poslu predstavom Zona Zamfirova, koja je imala veoma dobar prijem i kod publike i kod kritike. Lik koji je tokom cele karijere želeo da igra jeste lik Mitketa iz Koštane, a želja mu se ispunila na kraju karijere.

U njegov bogat stvaralački opus može se svrstati više od 150 pozorišnih predstava, 30 filmskih uloga i 300 televizijskih uloga.
Žika Milenković govori i o svom detinjstvu, školovanju, studijama i prvim koracima na daskama koje život znače od dramske sekcije u gimnaziji, preko Centralnog omladinskog pozorišta do Narodnog pozorišta u Nišu i početka beogradske karijere.
Zahvaljujući njegovom velikom glumačkom umeću, dugo će ga pamtiti i stariji i mladi po ulogama: direktor Pavle Katić (Crni sneg), Cvetko (Ljubav na seoski način), Damnjan Ilić (I bog stvori kafansku pevačicu), Sotir Šurdilović (Vruć vetar), Mitar (Kako je propao rokenrol), Tiosav Marjanović Garac (Srećni ljudi)...

repriza, 7. avgust u 07:00 i 15:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво