Vidik: Medijska slika sveta

U novoj emisiji Vidik govori o Medijskoj slici sveta. Možemo reći da naše vreme jeste „doba slike sveta", misleći pod tim na prevlast tzv. kulture masovnih medija. Obrazac ponašanja koji određuje masovne medije opisuje se kao prozvođenje medijske slike. Zato se i postavlja pitanje istinitosti medijske slike, da li je ona odraz „objektivne stvarnosti" ili je na delu nešto drugo? Koliko sadržaj koji nam mediji daju stvara i stvarnost u kojoj živimo?

Vidik pokušava da da odgovore i na pitanja gde su nestale tri nekada dominatne medijske funkcije ( informativna, obrazovna i socijalizatorska), zbog čega se u medijima toliko prostora poklanja agresivnim temama, kakvo je stanje medijske pismenosti u našoj zemlji te kako razviti kritičku svest koja će omogućiti da gledalac prestane da bude robotizovani posmatrač.
Gosti emisije su prof.dr Branimir Stojković, Fakultet političkih nauka, prof.dr Divna Vuksanović, prof.dr Milena Dragićević Šešić, Fakultet dramskuh umetnosti i filozof Vladimir Milutinović.
Urednik emisije: Jasmina Vujnović Milošević
Reditelj: Dragan Marković

repriza, 7. jul u 03:00 i11:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво