31. beogradski džez festival – Jelena Jovović, Jazz junction band

Svako izdanje Beogradskog džez festivala predstavlja jednog domaćeg džez umetnika u fokusu, a na 31. festivalu je predstavljena Jelena Jovović, izuzetna umetnica sa međunarodnim sastavom.

Umetničko veče Jelene Jovović predstavlja dva aspekta umetničkog rada i stvaralačkog opusa naše istaknute džez vokalne solistkinje. U prvom delu programa Jelena je predstavila svoje kompozicije u aranžmanima za akustični kvartet, a u drugom delu dela u originalnim aranžmanima Klausa Rajblea za džez septet. Specijalni gosti programa su Klaus Rajble, jedan od najistaknutijih evropskih pijanista srednje generacije, Bredford Lili, član i solista Orkestra Kaunta Bejsija i Stiv Fišvik, trubač izuzetne muzikalnosti i improvizatorske veštine.

Jelena Jovović je završila Džez akademiju u Gracu kao đak generacije i stipendista Erasmus programa za posebno nadarene umetnike. Tokom svoje bogate umetničke karijere sarađivala je sa mnogim istaknutim džez muzičarima iz Evrope, Afrike i Amerike, među kojima su Fric Pauer, Oliver Kent, Bob Muver, Mark Marfi, Johanes Enders, Stiv Vilijams, Šila Džordan, Endi Bej, Big bend RTS-a, Stjepko Gut, Duško Gojković, Bojan Zulfikarpašić, Vasil Hadžimanov.

Od 2013. godine intenzivno se bavi komponovanjem i aranžiranjem.

repriza, 8. jul u 04:30 i 12:30

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво