Trezor: Vernik svog poziva - Miroslav Radojčić

Vernik svog poziva - Miroslav Radojčić (Sarajevo, 24. avgust 1920 - Beograd, 14. januar 2000), fudbaler, šahista, teniser, novinar. Novinar "Politike" od 1945, dugogodišnji dopisnik iz inostranstva (London, Njujork).

Briljantni stilista, jedan on najpopularnijih spoljnopolitičkih komentatora, cenjen i kao sportski izveštač. Nagradu za životno delo "Svetozar Marković" dobio je 1979. godine. O Miroslavu Radojčiću za "Trezor" govore njegovi najbliži: njegov mlađi brat Branislav i njegove mlađe kolege, takođe novinari i dopisnici "Politike" Borko Gvozdenović i Miroslav Stojanović, a istoričar Veljko Smajević upoznao je ličnost i delo velikog novinara pripremajući izložbu o njemu, 2003. godine. "Mister Majru, kako su ga zvali u svetu, uspelo je da postane svetska ličnost. Na Zapadu zato što je pisao otud o svetu u kome je živeo. Na Istoku zato što je pisao sa Zapada, a ova, zapadna strana sveta, je od istoka bila odvojena gvozdenom zavesom. Kroz tu zavesu, iako je ona bila gvozdena, kroz "Politiku" su prolazili tekstovi Miroslava Radojčića, neverovatnim i neponovljivim umećem napisani" (iz govora Borka Gvozdenovića na promociji knjige Odavde do mladosti Miroslava Radojčića, 2005)
Učesnici: inž. Branislav Radojčić, Borko Gvozdenović, Miroslav Stojanović, Veljko Smajević
Miroslav Radojčić, druga epizoda serije Dijapazon - polučasovna emisija u kojoj Miro Radojčić otkriva koju muziku sluša i voli, priča o svom razgovoru sa Lujom Amstrongom, o prijateljima: Semi Dejvisu Junioru, Frenku Sinatri i Dinu Martinu,  seća se gostovanja Hora "Branko Krmanović" u Americi daleke 1960, i proslave stogodišnjice rođenja Mike Alasa u kafani "Dva Jelena"...
Učesnici: Miro Radojčić, sagovornik Branko Cvejić
Urednik serije Ildi Ivanji

repriza, 3. februar u 00:15 i 08:15

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво