Beogradske ulice Endija Taunenda, r

„Poruka sa beogradskih ulica je kompleksna i emocionalna. To je mešavina oronulih, starih zgrada, oštećenih zgrada, zgrada divne arhitekture...", kaže Endi Taunend, ekspert za digitalizaciju, ali i fotograf koji je zavoleo Beograd. Endi Taunend je bio vodič kroz Beograd ekipi Radio-televizije Srbije.

Endi Taunend sa porodicom već tri godine živi u Beogradu. Radi na projektu digitalizacije koji pri Ministarstvu telekomunikacija sprovodi Evropska unija. Fotografija mu je strast, a Beograd omiljeni motiv. Fotografije objavljuje na svom blogu Belgrejdstrits (Belgradestreeets.com), a nedavno je objavio i knjigu fotografija pod istim imenom.

Ovakav Beograd poznaju samo Beograđani. Taunend je Britanac - Beograđanin koji razume ovaj grad.

„Poruka sa beogradskih ulica je kompleksna i emocionalna. To je mešavina oronulih, starih zgrada, oštećenih zgrada, zgrada divne arhitekture. Umetnost tih ulica je izuzetna. Na njima sam video neke od najneverovatnijih grafita koje nisam video nigde u svetu. Beograd je
bučno, živo mesto sa dušom i strašću. To je poruka koje šalju beogradske ulice", rekao je Taunend.

Autor i urednik je Nikolina Milatović Popović, snimatelj Petar Vujanić, montaža Budimir Hrnjak, muzički urednik Ana Milićević, tonska obrada Jovica Stojković.

repriza 25. decembar u 00:55 i 08:55

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво