Momo Kapor: Ada

Emisija "Ada" Redakcije za kulturu RTS-a premijerno prikazana 1993. godine, inspirisana je istoimenim romanom Mome Kapora o Beogradu i Adi Ciganliji koji se pojavio 1977. godine.

Upravo na ovu temu, ali i o mnogim drugim - o filozofiji življenja, o deliću svog sveta, o traženju smisla u malim stvarima , priča sa autorom emisije Radom Radaković, pisac, publicista, novinar i slikar Momo Kapor sa za njega osobenim humorom.
Emisija je snimljena na Adi pre nego što je postala "Beogradsko more", dok je još bila tiha oaza posvećenika reci Savi, na kojoj je na jednom od splavova slikao i pisao neponovljive priče o reci koja je bila njegov način života, kako je govorio jedan od "poslednjih Mohikanaca sa Ade", Momo Kapor.

Reditelj emisije : Petar Cvejić

Snimatelj : Miloš Mitrović

repriza, 24. avgust u 04:00 i 12:00

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 23. avg 2012, 21:41) - sašenjka [neregistrovani]

najzad nešto lepo

Tako me je razgalila emisija sa Momom. Strašno mi je žao što nisam uhvatila od početka. Najzad nesto za dušu. Gledamo strane, kojekakve filmove, a imamo naših, ovakvih poput ove sa Momom. Kako bi rado gledala ovo iz dana u dan. Verujte, tako je dobro da mi ne bi dosadilo. Nadam se da će biti još ovakvih komentara i da ćete uskoro ponoviti ovu sa Momom. Unapred zahvalna Sašenjka