Kvadratura kruga: Od glumca do igumana

Glumac Rastko Lupulović je sa 22 godine dobio jedno od najprestižnijih pozorišnih priznanja "Sterijinu nagradu", za ulogu u predstavi "U potpalublju", a potom je ovenčan i nagradom "Zoran Radmilović".

U rok grupi "Kanda, Kodža i Nebojša", Rastko se takođe potvrdio kao muzičar. U trenu kada su se mnoga vrata otvarala pred njim Rastko se odrekao glume, muzike, slave i svetovnog života i krenuo na svoj put ka bogu.

Na tom putu čekali su ga mnogi izazovi i iskušenja.

Tokom monaškog života u manastiru Dečani, Rastko je završio teološki fakultet, školu ikonopisa i naučio italijanski i albanski jezik.

Pre 9 godina Rastko, čije je duhovno ime Ilarion, postao je iguman manastira Draganac, koji je duhovni oslonac Srbima iz Kosovskog Pomoravlja.

Koliko je posle 23 godine monaškog života ostalo Rastka u Ilarionu, koliko su gluma i muzika bile stepenica, a koliko kamen spoticanja na putu koji je izabrao, saznaćete u novom izdanju Kvadrature kruga.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво