Plava ptica

Kako ubrzati sazrevanje ananasa, šta je karudija, koji je to jezik divehi, šta povezuje dlaku i patiku, ko je bila Milunka Savić i ko su Zlogonje... saznajte u našem novom plavoptičastom letu, u subotu 21. decembra u 12:05č na Prvom programu Televizije Srbije.

Ovaj plavoptičasti let će biti posebno lep, jer smo pozvali nekoga ko ima veze sa filmom "Zlogonje". U goste nam dolazi naša uvek rado viđena gošća,spisateljica za decu, Jasminka Petrović, po čijem je romanu "O dugmetu i sreći" urađen film za decu "Zlogonje". Sa Jasminkom nam dolazi i glavni glumac, jedan izuzetan drugarić, Mihajlo Milavić, koji će nam otkriti kako je dobio ulogu i kakve su mu bili prvi, a kakvi drugi utisci o filmu i ulozi koju je napravio.

Putovaćemo do Maldiva, države koju čini grupa ostrva u Indijskom okeanu. Na sunčanim Maldivima, između ostalog, rastu kokos, papaja i mango, a plivaju razne ribe, delfini, ali i ajkule. Međutim, vrlo je moguće da će Maldivi potonuti za oko sto godina... A dok ne potonu - možemo da pevamo o njima.

Kuvarica priprema zdrave krofne. Kako je to moguće? Moguće je, jer to nisu krofne, nego jabukofne. Kao što i samo ime kaže, to je zdrava užina koja samo liči na krofne.

Nastaće ozbiljna diskusija o tome šta je veza između patike i dlake. Kako će se završiti - saznaćemo. Saznaćemo još i šta je cundoku, kao i to da je u Prvom svetkom ratu postojala junakinja, koja se borila za našu zemlju i zove se Milunka Savić. U to vreme žene nisu ratovale i zato je ova priča naše gusarske posade još zanimljivija.

A da li je zanimljivija ta priča ili Osmanov trik... moraćemo da proverimo tako što ćemo gledati novu epizodu "Plave ptice", u subotu, 21. decembra u 12:05č na Prvom programu Televizije Srbije.

Urednice i scenaristkinje su Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Ivan Milanović, scenografkinje Mirjana Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Irina Mitrinović, kompozitor songova Dragoljub Ilić, a glumci Osman Ahmed, Borka Tomović, Marija Medenica, Andrijana Oliverić i Miroslav Miško Petrović.

Naš mejl je plava.ptica@rts.rs, a adresa je Takovska 10, 11 000 Beograd, za emisiju "Plava ptica".

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво