Otpisani - film

"Otpisani" je jugoslovenski ratni film, snimljen u produkciji Televizije Beograd 1974. Film prati dve avanture mladih ilegalaca u okupiranom Beogradu za vreme Drugog svetskog rata.

Napravljen je zbog velike popularnosti istoimene TV Serije i predstavlja spoj prve dve epizode.

Film je režirao, Aleksandar Aca Đorđević, a scenario su napisali Dragan Marković i Siniša Pavić.

Na vest da je Adolf Hitler napao Sovjetski Savez, grupa mladih skojevaca odlučuje da formira ilegalnu grupu da bi se suprotstavili Vermahtu. Prvo moraju da oslobode članicu štaba iz glavne bolnice koju je Gestapo uhapsio, a u drugom da dignu u vazduh nemačku garažu.

Uloge: Dragan Nikolić, Voja Brajović, Predrag Miki Manojlović, Vladan Holec, Rade Marković, Slobodan Aligrudić, Stevo Žigon...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара