недеља, 15.12.2019, 11:00 -> 12:11
Znanje imanje
Pokret slou fud - spora hrana nastao je pre 30 godina kao odgovor na probleme koje čini fast fud - brza hrana.
Danas u 150 država, više od 1500 lokalnih zajednica brine o malim proizvođačima, čuvaju tradicionalne ukuse i biodiverzitet. Važno je i da se povezuju sa potrošačima koji osećaju potrebu da uspore život, da lagano uživaju za trpezom.
Kako se odgovorna poljoprivreda razvija na severu Bačke u ovom izdanju Znanja imanja govore: Oskar Maurer iz Hajdukova, pionir u svetu organskih vina - da je moguće da pomirimo i ekologiju i ekonomiju i u vinogradu i u podrumu. Dragan Kovač - posle života i rada u Švedskoj - zašto je važno da volimo svoju zemlju i zovemo goste iz celog sveta, da uživamo zajedno. Atila Vizi iz Budimpešte, kakva je iskustva doneo sa ostrva Paga gde je razvijen slou fud pokret i kako se spaja tradicionalno i moderno. Jelisaveta Bešenji Eržika iz Bačkog Monoštora zove u "Mali bodrog", male preduzetnike da razumeju put od njive do trpeze.
Urednik i voditelj: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinari: Ljiljana M. Petrović, Dragana Popov
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Број коментара 0
Пошаљи коментар