TV lica: Vlasta Velisavljević, prvi deo

Vlasta Velisavljević je glumac punih osam decenija i danas u 94. godini života snima i igra u pozorištu. Na intervju u Zemun došao je svojim automobilom i jedino što ga muči je što mora da produžava vozačku dozvolu kao i dozvolu za ribolov.

U danu kada je uveče igrao predstavu u "Madlenianumu" govorio je o lepoti života uprkos brojnim teškim situacijama koje je imao. A njih zaista nije bilo malo, od toga što je bio zarobljenik u, kako kaže, predvorju logora Dahau iz koga ga je izbavio jedan dobar Nemac čiji sin je poginuo u ratu, preko tri godine koliko je proveo na Golom otoku.

Vlastu Velisavljevića, ipak, nikada nije napustio vedar duh i talenat da svako sećanje oboji veseljem. Sa radošću se prisetio legendarne predstave "Buba u uhu" u kojoj mu je tada jedna od partnerki bila Rada Đuričin, baš kao i te večeri na premijeri predstave "Nana" govorio je o kabareu sa Lanetom Gutovićem i anegdotama iz tog vremena, pričao o unuci koja živi u Njujorku i zetu Amerikancu koji je bio oduševljen Beogradom.

Bogata i uzbudljiva biografija, decenije života i rada Vlaste Velisavljevića i radost življenja imaju brojne zanimljive priče koje će gledaoci imati prilike da vide u dva dela.

Autor Tanja Peternek Aleksić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво