Moja lepa Srbija: Čajetina, treći deo

Mesto gde šume neguju, livade uljuljkuju u spokoj, a sam vazduh leči. Mesto na kome se susreću bogata tradicija, dobar provod i potreba za odmorom koji podmlađuje telo i krepi dušu. Mesto koje meša dozu zdravlja sa zrncem boemskog života i mnogo dobrog raspoloženja. Mesto gde ćete pronaći preko potreban mir i energiju izgubljenu u bujici svakodnevnih obaveza i stresova. Mesto koje pruža vreme da se posvetite sebi. Čajetina...

Na Zlatibor su ljudi oduvek dolazili po zdravlje. Planina u jugozapadnom delu Srbije spojila je ono najbolje od prirode - izuzetnu lepotu sa prijatnom klimom, prostrane livade sa bujnim pašnjacima, čiste i brze vode sa snažnim brdima obraslim gustim šumama. Topla leta sa fantastičnim zimama.

Zato i ne čudi što već vekovima srpsku "princezu planinskog turizma" i Čajetinu, opštinu koja pokriva centralni deo Zlatibora, pohode svi oni koji tragaju za odmorom, relaksacijom i, pre svega - zdravljem. Za mestom na kojem se oči odmaraju, a telo puni energijom.

Za razvoj pravog turizma Zlatibor je morao da sačeka dolazak jedne krunisane glave - kralja Srbije Aleksandra Obrenovića koji je bio oduševljen lepotom ovog kraja. U ove krajeve dolazio je još jedan kralj Srbije - Petar I Karađorđević. Vladar koji je na presto stupio u već poodmaklim godinama života prvo je Zlatibor posetio radi lečenja, ali ga je toliko zavoleo da je i kasnije, sa prijateljima, voleo ovde da odmara.

Zlatibor je danas moderno odmaralište i nezaobilazna destinacija na turističkoj mapi Srbije. Godišnje ga poseti preko 300 hiljada turista, a taj broj stalno raste. U koje god doba godine da dolaze, na Zlatiboru ih čeka obilje aktivnosti i sadržaj toliko bogat da teško da igde u Srbiji može da se nađe na jednom mestu.

Urednik: Vladimir Novaković
Autor teksta: Aleksandra Bogdanović
Snimatelji: Pavle Tanasijević, Ivan Stepanović
Novinarka: Irena Minić
Montaža: Nemanja Radić

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво