Oko magazin: Poštari, sardine i vino

Bes u koverti u Srbiji i bes iz konzervi u Italiji.

Na mnoge adrese u Srbiji ovih dana nisu stigli redovni mesečni računi. U velikom broju Pošti nemoguće je poslati ili preuzeti paket a neizvesna je i dostava preko kurirske službe. Sve to zbog obustave rada radnika Pošta Srbije koji traje već nekoliko dana. Čime su sve poštari nezadovoljni, koji su njihovi zahtevi i kada će Pošte početi normalno da rade?

Mnogo ozbiljniji od ovog u Poštama Srbije je štrajk u Francuskoj a štrajk u Italiji je, ako može, možemo tako reći, zanimljiviji. Naime, na italijanskim trgovima se okupljaju pristalice pokreta koji sebe nazivaju Sardine. Sardine protestuju protiv Matea Salvinija, čoveka koji je i dalje najpopularniji političar u Italiji ali već neko vreme nije na vlasti. Otkud takav protest, koliko on šteti Salviniju i kako Italijani gledaju na ovaj bes iz konzerve?

Između Kopaonika, Goča i Jastrepca, na 250 km južno od Beograda nalazi se Župa. Prva asocijacija na Župu je vino ili ako ćemo da idemo i korak dalje: Prokupac i Tamjanika. I dok oko Prokupca nema dileme da je reč o autohtonoj srpskoj sorti kod tamjanike neke nedoumice postoje. Od imena budući da je neki nazivaju i tamnjanikom do porekla i dometa ovog odličnog vina. Dalibor Žarić bio je na samom izvoru i otkriva nam čija je naša tamjanika?

Urednik emisije: Gorislav Papić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво