Plava ptica

Šta povezuje sovu i Mesec, ko jede kobasice sa šećerom, kako konji dišu i kako se pravi sovdvič saznajte u novoj "Plavoj ptici", 30. novembra na Prvom Programu Televizije Srbije.

Ako bi neko stavio ispred vas dve iste košulje, kako biste znali koja je muška, a koja ženska? Odmah da vam kažemo, odgovor postoji i ko će to da nam objasni nego... Gospođa Ž. Verovali ili ne, odgovor se krije u dugmetu. Na muškoj garderobi dugmad ne stoji na istoj strani kao na ženskoj. A zašto je to tako, saznaćete u našem novom plavoptičastom letu.

Šta ćete još saznati? Mnogo toga. Saznaćete da je jedan industrijalac u Češkoj napravio kockice šećera i to iz ljubavi prema svojoj ženi. U davna vremena, šećer se nije prodavao kao danas, već je šećer bila jedna čvrsta slatka kupa, takozvana "glava šećera". Da bi se otkinuo komad, morali ste da imate alat poput klešta, jer je taj šećer bio jako čvrst. I tako se jedna dama povredila dok je otkidala deo te kupe. Njen muž je shvatio da mora da smisli način da se to ne dešava i smislio je način kako da napravi kockice šećera. Saznaćete još i koja je omiljena hrana kod Čeha, koji je njihov sport i još mnogo, mnogo toga o Češkoj.

Saznaćete još i šta povezuje sovu i Mesec. Naša gusarska posada pobrinuće se da saznate od čega tako lepo miriše većina kolača... Da, da, reči će biti o vanili.

U goste smo pozvali hor koji se zove "Fantazija". U pitanju su drugarići iz Osnovne škole "Sveti Sava", koji pevaju na ruskom jeziku.

I bez brige - Osman je pripremio novi trik! Da biste videli koji i da biste saznali još mnogo toga, budite sa nama u subotu, 30. novembra 2019. godine tačno u 12:05č. Mesto znate, Prvi program Televizije Srbije.

Urednice i scenaristkinje su Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Ivan Milanović, scenografkinje Mirjana Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Irina Mitrinović, kompozitor songova Dragoljub Ilić, a glumci Osman Ahmed, Borka Tomović, Marija Medenica, Andrijana Oliverić i Miroslav Miško Petrović.

Naš mejl je plava.ptica@rts.rs, a adresa je Takovska 10, 11 000 Beograd, za emisiju "Plava ptica".

Let let do sledeće subote u 12 i 5!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Плава птица Плава птица

Autor:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво