Oko magazin: Polovni automobili i novi izborni uslovi

Pod kakvim uslovima će se održati izbori 2020. i koja će vozila moći da budu registrovana 2021.

Dinamična nedelja u Skupštini Srbije. Danas je u toku druga runda pregovora vlasti i opozicije uz posredstvo Evropske unije, u utorak se razgovaralo u organizaciji skupštinskog odbora za kulturu i informisanje. Pre tri dana na odboru su govorili i predstavnici najbitnijih medija a danas? Ko je danas došao na sastanak, šta kaže vlast a šta traži opozicija?

Prema proceni Komiteta za bezbednost čak 90 odsto vozila na našim ulicama starije je od 10 godina. A u slučaju strožijeg tehničkog pregleda procene su da bi i do 800 hiljada vozila moglo ostati neregistrovano. Da li je zabrana uvoza određenih tipova motora rešenja? Ili se čistiji vazduh ipak krije u još nekim sistemskim odlukama. Kako su ovaj probelm rešile zemlje u regionu a šta Srbija može da uradi?

Dve decenije je svakog jutra gledao srpsku zastavu jer mu je kancelarija gledala na srpski konzulat na Krfu. Juče je prvi put došao u zvaničnu posetu Beogradu gde je razgovarao sa srpskim kolegama. On je Nikos Dendias, ministar spoljnih poslova Grčke i za Oko magazin je govorio o odnosu naše dve zemlje, o tome kako Nova Demokratija gleda na Prespanski sporazum koji je potpisala Siriza a kako na Makronovu izjavu da je Evropa na ivici propasti a Nato u stanju moždane smrti.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво