Zavet - film

Film "Zavet", žanrovski opredeljen kao komedija, priča je o sudbini dede i unuka koji žive u opustelom srpskom selu.

Deda je nameran da obnovi crkvu i u nju vrati popa, i tako oživi selo, a unuk je jedini đak u lokalnoj školi. Ali kada u selo dođe prosvetna inspekcija i zatvori školu, dečak ostaje bez budućnosti, a njegova učiteljica bez posla.

Videvši da na selu "nema ‘leba", starac, koji je "osetio" da mu se bliži smrt, šalje unuka u grad. Daje mu kravu i zavetuje ga da je u varoši proda, od tih para kupi ikonu, donese suvenir i nađe devojku.

Dečaku su u gradu ukrali kravu, ali on je poslušao dedu i našao devojku, čija majka preko dana radi kao vaspitačica u vrtiću, a noću kao prostitutka. Kada je osetio da majčin makro merači i njegovu ljubljenu, mladić predlaže devojci da odu na selo. Stižu u dečakov zavičaj i tamo zatiču vitalnog dedu koji se zbližio sa učiteljicom...

Uloge: Uroš Milovanović, Marija Petronijević, Aleksandar Berček, Miki Manojlović, Ljiljana Blagojević...

Režija: Emir Kusturica

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво