Oko magazin: Žerar Depardje i oni - Putin, Vučić, Milo, Rama

"Milošević i mi" - naziv je filma koji francuski glumac snima u Albaniji.

"Milošević i mi", naziv je filma koji se upravo snima na jugu Albanije. Jednu od glavnih uloga tumači Žerar Depardje. Otkud saradnja čuvenog francuskog glumca i Edija Rame, s kojim se slikao za Instagram? Depardje, inače ima zanimljivu istorija druženja sa političarima: najveći trofej mu je svakako Vladimir Putin, koji mu je dao ruski pasoš. Malo je falilo da od Mila Đukanovića dobije i crnogorski pasoš a u Srbiji je dobio zlatni pečat, najveće priznanje Jugoslovenske Kinoteke. Pogledajte politički portret Žerara Depardjea.

Parlamentarni izbori u Srbiji biće održavni najverovatnije krajem marta sledeće godine, najavio je predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić. Ovo je tek treći put za skoro tri od obnove višestranačja da jedna vlada Srbije izdrži pun mandat od 4 godine. Šta to govori o Srbiji i srpskom političkom sistemu, da li je politički slaba ličnost na mestu premijera garancija dugog trajanja vlade i kakve ćemo Vlade imati u budućnosti?

Nezavisnost Škotske je nadohvat ruke, izjavila je škotska premijerka Nikola Strdžn na velikom mitingu u Glazgovu sa kojeg je zatražila novi referendum o nezavisnosti Škotske. Premijerka i liderka Škotske nacionalne partije smatra da su izbori koji će se u celoj Britaniji održati 12. decembra najbitniji za Škotsku u ovoj epohi. Šta će ti izbori da promene i da li će Škoti ponovo dobiti priliku da glasaju za izlazak iz Britanije?

Urednik emisije: Gorislav Papić 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво