Plava ptica

Kakve veze imaju svemir i gimnastika? Da li je paradajz voće ili povrće? Gde žive jednorozi nosorozi? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u četvrtoj epizodi 15. sezone "Plave ptice" u subotu, 16. novembra, u 12:05, na Prvom programu RTS-a!

Borka će se malo ljutnuti na Osmana, a on će poželeti da se izvine. Zašto bi se izvinuo što je ona ljuta? To nije jasno ni nama, a ni Gospođi Ž, jer svi dobro znamo da Osman ne treba da se izvine, već da se izvini. E sad će to znati i Osman.

Dok kuvarica u svojoj magičnoj kuhinji bude pripremala neki novi obrok za Osmana i Borku, oni će otputovati u daleki Nepal. Tamo će otkriti razne neobične običaje, između ostalog da se Nova godina slavi u aprilu.

Naša gusarska posada će i ovoga puta ploviti i znanje loviti. Otkriće nam štošta o paradajzu, a gospodin Dž će nam otkriti i po nešto o kečapu. Ali to tek nakon nove pitalice.

Čitaćemo i nova pisma, Osman će izvesti novi trik, a ugostićemo i drugarice iz Škole harfe "Harpomania". One će nam malo svirati, ali i ispričati po nešto o ovom neobičnom instrumentu koji često povezujemo sa vilama i anđelima.

Zato nas gledajte u subotu 16. novembra, u 12:05. na Prvom programu Televizije Srbije!

Urednice i scenaristkinje emisije su Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Ivan Milanović, kompozitor Dragoljub Ilić, a glumci Borka Tomović, Osman Ahmed, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović.

Let, let!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво