Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Amr Alguvejli, ambasador Egipta, zemlje koja je počasni gost 64. Sajma knjiga u Beogradu.

U kripti Hrama Svetog Save predstavljeno je fototipsko izdanje ''Beogradskog parimejnika'', najstarije knjige u vlasništvu Narodne biblioteke Srbije.

U Velikom barutnom magacinu na Beogradskoj tvrđavi, otvorena je dokumentarna izložba Narodnog muzeja ''Novi sjaj rimskih spomenika''.

Predstavljena su dva nova naslova iz šestog kola edicije ''Srbija 1914-1918''. Obe knjige vezane su za Konferenciju mira i istraživačko su delo istoričara Andreja Mitrovića.

13. Festival srpskog filma fantastike otvoren je u Studentskom kulturnom centru.

U Novom Sadu književnici Mirjani Stefanović uručena je nagrada ''Milica Stojadinović Srpkinja''.

U glavnom gradu Maroka Rabatu otvoreno je prvo bijenale. Najveći broj učesnika su žene, njih 64, a cilj je pomoći ženama umetnicama i predstaviti ih svetu.

Urednik: Marko Rajković
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Nikola Manić

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво