Oko magazin: Kosovo i Metohija - šta će da bude za pet godina?

Šta će Grenel da uradi, šta stranke u Srbiji misle o njegovom angažmanu i imaju li svoj plan za Kosovo.

Američki ambasador u Berlinu, Ričard Grenel, čovek koga nazivaju Mali Tramp dobio je od velikog Donalda Trampa zadatak da se bavi Kosovom odnosno onim što mi nazivamo dijalogom Beograda i Prištine. Šta će Grenel da uradi, šta stranke u Srbiji misle o njegovom angažmanu i imaju li svoj plan za Kosovo? Može li se rešiti kosovsko pitanje i gde vide Kosmet za pet godina?

Saradnja Kine i NBA lige vredna više milijardi dolara ugrožena je jednim tvitom generalnog menadžera Hjustona. Kina prihvata igru u kojoj se igra samo po njenim pravilima a u Americi se to teško prihvata. Čak toliko da se i najpopularniji košarkaš NBA lige Lebron Džejms našao na udaru kritika zbog pokušaja da smiri tenzije i umanji štetu. Zbog čega je Lebronovo lice spajano sa licem Mao Cedunga i kako će se završiti rat najveće države i najveće košarkaške lige na svetu?

Odavno u lektirama u Hrvatskoj nema Dositeja i Njegoša o Dragoslavu Mihailoviću i Matiji Bećkoviću da i ne govorimo a jedan Zagrepčanin piše o njima kao svojim i bitnim piscima. Istina, Đorđe Matić odavno živi u Holandiji ali nikada nije otišao iz naše kulture. To je pokazao mnogim svojim tekstovima i knjigama a to pogotovo pokazuje svojom Historijom i savremenicima. Mogu li se klasici čitati bez predrasuda i bez savremenog političkog ključa Đorđe Matić je govorio u intervju za Oko magazin.

Urednik emisije: Gorislav Papić

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво