Profesionalci: Gojko Mitić - glumac

Rođen je 1940. godine u selu Strojkovce kod Leskovca. Studirao je Fakultet za fizičko vaspitanje i kao student bio statista i kaskader u filmovima koji su se tada snimali u Jugoslaviji.

Odskočna daska za njegovu karijeru bila je, kada mu je ponuđena uloga u vesternu "Sinovi velike medvedice" u produkciji studija DEFA iz tadašnje Demokratske republike Nemačke. Od tada glumio je u više od 40 filmova u kojima je uglavnom igrao uloge Indijanaca i postao veoma popularan u Nemačkoj i zemljama istočne Evrope.

Posle ujedinjenja Nemačke, 15 godina je glumio Vinetua na letnjoj pozornici u gradu Bad Zegenbergu. Dokazao se kao glumac i u drugim ulogama na televiziji i u pozorištu.

Da je zvezda nemačke kinematografije, pokazala je i anketa gledalaca berlinske televizije u kojoj je 2004. je izabran među 300 ličnosti koje su obeležile nemačku istoriju. Još uvek se aktivno bavi glumom.

Jedna od poslednjih uloga bila mu je u filmu "Balkanska međa".

Autor emisije Dragan Stanojević 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво