Kulturni dnevnik

Književna nagrada "Svetozar Ćorović" ove godine dodeljena je Slobodanu Vladušiću za roman "Veliki juriš". Tim povodom, u Kulturnom dnevniku govori o nagradi i daljem radu.

Počela su dva međunarodna festivala: predstavom "Orest u Mosulu" reditelja Mila Raua otvoren je 53. Bitef, a 12. LIFFE u Leskovcu rusko - srpskim filmom "Balkanska međa" reditelja Andreja Volgina.

Bili smo i na predstavljanju novog broja časopisa "Kultura" i na izložbama "Svet u oku žene - žena u oku umetnika", otvorenoj u Galeriji Narodne banke Srbije, i "Arheologija sna" Predraga Todorovića u Galeriji ULUS.

Vodimo vas u Moskvu, gde je na sceni Boljšoj teatra kineska koreografkinja, Jang Liping, atmosferu kompozicije "Posvećenje proleća" Igora Stravinskog pretočila u balet sa estetikom kineske i tibetanske budističke tradicije.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]