Oko magazin: Korida u Republici Kočić (II deo)

Ko je Jablan među borićima?

U drugom delu emisije saznaćemo ko je pobednik 54. Kočićeve koride. Da li će se titula Jablana posle 50 godina vratiti u dom Škrbića, ili će se na kraju radovati popularni Duman, čovek koji je uložio više od 20 000 evra u bikove, samo da bi osvojio ovu koridu, ili će pobednik Manjače još jednu godinu ostati Ante Tubić?

Po ulasku u koridu, bikovi se prvo odmeravaju, ako je jedan slabiji on se povlači i od borbe tada nema ništa, ali ako osete da su izjednačeni, onda se trese zemlja na Stričića zboru. To nije samo metafora, osetili su oni koji su bili.

Strast, vreme i novac koji vlasnici ulažu u bikove jasno dokazuju da je za njih Kočićeva korida najvažnija sporedna stvar na svetu, isto može da se kaže i za gledaoce kojih na dan finala ima više od 50 hiljada.

Oko magazin, 18:25 sati, RTS 1

Urednik: Gorislav Papić

Autor: Dalibor Žarić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара