недеља, 08.09.2019, 11:00 -> 10:49
Znanje imanje
Svi su izgledi da zlatiborski pršut, sir i kajmak imaju lepu budućnost, da će u ova pitoma sela da dolaze ne samo turisti nego i ljudi koji vide mogućnost za snošljiv život i stvaranje.
Agroindustrijski centar trebalo bi da pokaže da javnoprivatno partnerstvo podržava ekonomiju opšte dobrobiti i proizvodnju biološki vredne hrane odnosno koncept i ekonomija i ekologija. Tržište je tu - biser turističke ponude Srbije - svake godine povećava broj gostiju. Sve je više stranaca. Valja im ponuditi darove ove klime i geografije, naravno i naše gostoljublje.
Zato u ovom izdanju Znanja Imanja govore: Aleksići iz Krive reke - zašto se beli mrs iz njihovog sela, nadaleko poznaje po kvalitetu.
Brat i sestra Radivoje i Mirjana - kako na dedovini sa svojim porodicama proizvode sir za ekskluzivne trpeze.
Radosav Tanasijević iz Tripkove - koliko znanja i strpljenja treba za pravi goveđi pršut.
Đorđevići iz Osečine - da samo idejom - tradicija u budućnost možemo da sačuvamo šljivu naš nacionalni ponos.
Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinari: Ljiljana Petrović, Dragana Popov
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар