Fudbal - Kv. za LŠ: Jang Bojs - Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju u Bernu kod ekipe Jang Bojsa u prvom meču plej ofa za ulazak u Ligu šampiona. Meč se igra na stadionu Švajcarska od 21.00 čas uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a. Komentator utakmice biće Nemanja Matić.

Jang Bojs je dvostruki uzastopni šampion Švajcarske. Imaju 13 titula prvaka, šest osvojenih Kupova i prošle sezone su debitovali u grupnoj fazi Lige šampiona pošto su u plej ofu eliminisali Dinamo iz Zagreba. U grupi sa Juventusom, Mančester junajtedom i Valensijom zauzeli su poslednje mesto, sa jednom pobedom nad Juveom i remijem sa Valensijom - ta četiri boda osvojili su na svom stadionu, dok su preostala četiri meča u grupi izgubili.

1958/59. Jang Bojs je igrao u polufinalu Kupa Šampiona gde su izgubili od Remsa iz Francuske i to je najveći uspeh u istoriji kluba. Trener ekipe je nekadašnji mladi reprezentativac Švajcarske Herardo Seoane koji je na klupi tima od 2018. godine, kada je zamenio Adija Hitera. Jang Bojs igra otvoren i napadački fudbal sa tri isturena fudbalera u navali.

U odsustvu njihovog kapitena i najiskusnijeg igrača, 35-godišnjeg napadača Gijoma Oaroa iz Francuske koji je povređen, sve napade tima predvodi centarfor iz Kameruna Ensame, a po krilima mu pomažu sunarodnik Engamalu i reprezentativac Obale Slonovače Asale.

Trener Seoane ima problem i sa povredom još jednog bitnog i iskusnog igrača, našeg reprezentativca Miralema Sulejmanija, te se u veznom redu uzda u spretnost plejmejkera Sijera, ali i centralnih veznih igrača Martinsa Pereire iz Luksemburga i Ibišera koji je ove godine jedan od najstandardnijih na sredini terena.

Na desnom beku nastupa Janko koji je zamenio jednog od najboljih igrača tima Embabua (prešao u Volfsburg za 10 miliona evra), dok je na levom beku stabdardan Ulises Garsija. Odbranom komanduje Lustenberger koji je posle 12 provedenih godina u Herti iz Berlina stigao ovog leta u klub, a podrška bi mu mogao biti Danac Fredrik Sorensen koji je tokom nedelje stigao na pozajmicu iz Kelna.

Jang Bojs je lider na tabeli Superlige Švajcarske sa jednim bodom više od Bazela posle četiri odigrana kola. Imaju tri pobede i remi u šampionatu, a meč sa Crvenom zvezdom biće im šesti u novoj sezoni, a prvi u kvalifikacijama.

Sa druge strane, Crvena zvezda je već eliminisala Suduvu, Helsinki i Kopenhagen, dok su u šampionatu Srbije, fudbaleri Vladana Milojevića u prošlom kolu zabeležili i četvrti trijumf u nizu, pobedivši Spartak u Subotici sa 3:2. U Zvezdu je kao veliko pojačanje stigao Argentinac Mateo Garsija iz Las Palmasa, koji će na mestu krila zameniti Bena (odlazi u Saudijsku Arabiju).

Crvena zvezda je pobedom nad Kopenhagenom izborila prolaz makar u grupnu fazu Lige Evrope, ali Milojevićev tim takođe želi drugi uzastopni prolaz u grupnu fazu elitnog klupskog takmičenja. Zvezda je u dosadašnjem delu kvalifikacija za Ligu šampiona na šest utakmica zabeležila tri pobede, dva remija i jedan poraz, dok u prvenstvu Srbije imaju sve četiri pobede, uz gol razliku od devet datih i samo dva primljena gola.

Prva utakmica plej ofa za Ligu šampiona između Jang Bojsa i Crvene zvezde igra se u Bernu na stadionu Švajcarska od 21.00 čas, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a. Komentator utakmice je Nemanja Matić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара