Znanje imanje

Prosula se sela na padinama Divčibara, Maljena i Povlena, uporni domaćini imaju tri i četiri generacije na gazdinstvu. Proizvode voće i povrće i gaje krave i ovce. Prave sir, bore se za tržište, maštaju o zadruzi.

Mnogi su i odustali i otišli u grad, a neki i odselili. A neki podsećaju da se ovde rodio Miloš Obrenović i baš ovde vide mogućnost za život i stvaranje u skladu sa prirodom.

Zato u ovom izdanju Znanja Imanja govore: Melisa i Goran Đukić- posle 30 godina zajedničkog života u Londonu, harmoniju nalaze u Tometinom polju. To žele da podele sa gostima iz sveta, decu iz komšiluka uče da govore engleski, čitaju knjige i plivaju.

Svetolik Tomić u porodičnoj zajednici vidi budućnost sela, iskustvo ga uči da su svaštari održiva poljoprivreda, da je tu i ekonomija i ekologija.

Marko Trnavac prva truba Guče- obišao pola sveta, zna da je selo najbolje mesto za odrastanje dece.

Porodica Kiš iz Ade, zašto ih vole laste i koliko su značajne za očuvanje eko sistema.

Milan Zlokolić iz Velike Ivanče- kako prateći mogućnosti prirode smanjuje troškove i čuva zdravlje.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić

Novinari: Ljiljana M. Petrović, Dragana Popov

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво