Fudbal: Kv. za LŠ, Crvena zvezda - Suduva

Posle remija u Litvaniji bez golova, fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Suduvu na svom stadionu željni plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica se igra u utorak, od 20 časova i 45 minuta na stadionu Rajko Mitić. Direktan prenos obezbeđen je na Prvom programu RTS-a, a komentator utakmice je Nemanja Matić.

Ekipa trenera Vladana Milojevića odligrala je u Litvaniji protiv Suduve prvi takmičarsaki meč u novoj sezoni posle priprema u Austriji i ostavila bolji utisak od Suduve, ali je izostala realizacija.

Crvena zvezda je u prvih pola sata utakmice u Marijampoleu stvorila nekoliko dobrih prilika za pogodaka, ali Ben, Boaći i Mirko Ivanić nisu uspevali da savladaju hrvatskog golmana Karduma na golu Suduve.

Naš predstavnik u kvalifikacijama za elitno klupsko takmičenje starog kontinenta biće veliki favorit u revanšu pred svojim navijačima na stadionu Rajko Mitić, ali tu ulogu favorita igrači će morati da potvrde i na terenu.

Suduva je uveliko u punom takmičarskom ritmu, s obzirom na to da su igrači šampiona Litvanije u domaćem prvenstvu odigrali već 17. kola i prvi su na tabeli A lige Litvanije. I pored toga nisu u većem delu prvog susreta uspevali da pariraju našem šampionu.

Zvezdin gol u prvom susretu branio je Borjan i bio je siguran. Ispred njega nastupili su Milunović i Babić koji su većih poteškoća u zadnjoj liniji imali samo u finišu meča kada je Suduva stvorila dve dobre šanse za gol. Na bekovima su igrali Rodić levo i Gobeljić desno, međutim njihovi dobri centaršutevi su u prvom meču izostali i to je bio jedan od najlošijih segmenata Zvezdine igre.

Centralni vezni igrači Jovičić i Jovančić prilazili su po loptu u početnoj fazi organizacije napada, baš kao i novi kapiten našeg najtrofejnijeg kluba Marko Marin koji je prema svim očekivanjima bio pravi lider tima na terenu protiv Suduve - gradio je akcije i proigravao saigrače, a pored njega posao na sredini terena u završnici napada odrađivao je i Mirko Ivanić, međutim izostao je pravi završni pas i gol u mreži Suduve.

Na desnom krilu u prvom meču igrao je Ben, dok je napad predvodio Boaći. Obojica su imali nekoliko pokušaja ka golu protivnika, ali je najizgledniju šansu u prvom susretu propustio levi bek Rodić koji je posle kornera hvatao volej u šesnaestercu Suduve, ali je njegov udarac završio daleko preko prečke.

Šansu su u nastavku dobili umesto Boaćija i Bena napadači Pavkov i Vukanović, ali nisu uspeli da donesu odlučujuću prevagu u navali crveno - belima, tako da je ostalo 0:0.

Ipak, Milojevićev tim je u Beogradu na svom stadionu izraziti favorit protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Litvanije, u čijim redovima se u prvom susretu istakao desni bek, Hrvat Švrljuga, potom levi vezni Slavickas i mladi rezervista, 19-godišnji Golubickas koji je u drugom poluvremenu učestvovao u bržim kontranapadima svog tima.

Litvanci su stvorili dve dobre šanse protiv Zvezde u prvom meču, a najbolju je imao njihov štoper Kerla koji je posle centaršuta sa desnog krila promašio izglednu šansu.

Revanš meč između Crvene zvezde i Suduve iz Litvanije igra se u utorak od 20 časova i 45 minuta, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Komentator utakmice je Nemanja Matić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво