Kulturni dnevnik

U Hangaru Luke Beograd otvoren je 28. BELEF, predstavom "Antigona, 2000 godina kasnije" koju je u produkciji Ulises teatra režirala Lenka Udovički.

Deo ovogodišnjeg Belefa je i izložba fotografija Kristijana Apostolovića "Behined the selfie", otvorena u Francuskom institutu za kulturu.

Na svetski dan muzike violinista Nemanja Radulović je u Leskovcu započeo mini turneju po Srbiji. Sviraće i u Nišu, Čačku i Novom Sadu.

Beležimo i kako je još obeležen Svetski dan muzike.

"Istorija srpske umetnosti" Slobodana Maldinija predstavljena je u Narodnoj biblioteci Srbije.

U Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka izvedena je monodrama-matine "Rastanak sa sobom" autora Dušana Č. Jovanovića.

Vodimo vas na Kubu, na izložbu umetnika Sandora Gonsalesa koji svoja dela stvara roneći u vodama Kariba.

Gost Kulturnog dnevnika je Mihajlo Nestorović, selektor Viminacijum festa koji počinje 24.juna.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]