Znanje imanje

Klima i geografija određuju izgled i karakter ljudi, ali i njihove običaje i naravno kakvu hranu mogu da proizvedu.

U ovom izdanju sa domaćinima probamo sremske, bačke i vlaške specijalitete. Ideja da zaštite geografsko poreklo i osvedoče specifične vrednosti.

Zato za Znanje Imanje govore: Aleksandar i Marija Žilić, selo Martinci- zašto neguju sremski sir i žele da sin Dušan bude gazda na svom imanju.

Porodica Vojinović iz Kuzmina kako kulen, sremska kobasice, slanina i šunka vrhunskog kvaliteta mogu da napune tovilišta svinjama a police medaljama.

Seka Milić iz sela Vlaole koliko igra ukusa u harmoniji kozijeg sira, lekovitog bilja i istočne Srbije može da poveća stada.

Davor Marković- podseća kako kačamak ili koljaš slave u selu Jasikovo- nije hrana prošlosti već zdravlje na tanjiru.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić

Novinar: Dragana Popov

 

broj komentara 0 pošalji komentar