Oko magazin: Radnici na lizing

Cena iznajmljivanja srpskih radnika.

Kada se pomene lizing i dalje je prva asocijacija kupovina automobila. Mada smo došli do toga da srpski poslodavci poslednjih godina na lizing čak iznajmljuju radnike.

Ko su radnici na lizing, kakva prava imaju i zašto je srpskom poslodavcu radnik na lizing isplativiji nego poslodavcu u Evropi?

MMF je prošle nedelje otišao iz Beograda i ostavio nam prognozu da će u narednih nekoliko godina bruto domaći proizviod da poraste za petinu. Svetska banka je, međutim čak napravuila računicu kako da Srbija duplira svoj GDP. Za to su nam, međutim potrebne kineske stope rasta koje i dalje deluju kao naučna fantastika. Mnoge je jednako začudio i podatak Siniše Malog da je Srbija po ovom kriterijumu već među 10 ekonomija Evrope. Šta su brojevi a kakva je stvarnost?

Evropski izbori doneli su izlaznost veću nego inače, pobedu partija centra ali i nikad jače grupacije na levici i desnici. EPP - savez narodnjačkih partija i dalje će imati najbitniju ulogu a Nemac Volfram Kajzer smatra se jednim od najboljih poznavalaca demohrišćana u Evropi. U intervju za Oko magazin govorio je sudbini Evrope posle još jednih izbora, o tome da li će se konačno desiti Bregzit i o Nemačkoj posle Angele Merkel.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво