недеља, 26.05.2019, 11:00 -> 12:30
Znanje imanje
Za opstanak i razvoj sela važno je da podržimo žensko lice agrobiznisa.
Nežna, ljubazna a snažna, ženska energija može da uskladi sve što hrana traži. U tanjiru se ogleda i naša potreba i zadovoljstvo i harmonija ukusa, mirisa, boja i oblika. Sve to treba da upakujemo u posao koji će da poštuje ekonomiju i ekologiju.
Zato u ovom izdanju Znanja imanja govore: Ljiljana Paušič-Mojić - pravnica pre deset godina rešila da kancelariju zameni farmom, tako je koziji sir iz Jaska ušao na listu ukusa sveta.
Mirjana Bojović - pedagog somelier uči nas na padinama Fruške Gore kako da uparimo hranu lokalnog domaćina sa vinom naših sorti grožđa.
Dana Trnčić - iz Vrnjačke banje proizvodi rakiju od biološki vrednog voća i poštuje simbiozu pčela i voćnjaka. Ponosna je na tri sina, tri snaje i tri unuka.
Nada Letić iz Čeneja je među prvima registrovala organsku proizvodnju i stalno istražuje nove mogućnosti koje pruža odgovornost - i prema sebi i prema prirodi.
Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinari: Dragana Popov, Ljiljana M. Petrović
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Број коментара 0
Пошаљи коментар