Pesma Evrovizije 2019, finale, prenos

Subota, 18. maj, rezervisana je za veliko finale 64. "Pesme Evrovizije" u Tel Avivu. Srbiju predstavlja Nevena Božović sa pesmom "Kruna", pod rednim brojem 23. Radio-televizija Srbije direktno prenosi finalno veče najgledanijeg muzičkog takmičenja u Evropi od 21.00 na RTS 1, RTS HD, RTS SVET, RTS Planeta i na Prvom programu Radio Beograda.

Ovogodišnji slogan "Dare to Dream" poručuje nam da biti na evrovizijskoj bini, usuditi se da sanjaš da možeš da pobediš na Evroviziji, biti hrabar, dovoljno samouveren, stajati pred brojnom svetskom publikom i gledaocima je nešto što je vredno sna. Pravo glasa u velikom finalu imaju sve zemlje koje učestvuju ove godine, uključujući i zemlje učesnice koje nisu uspele da se plasiraju u veliko finale, što znači da ćemo čuvenu frazu "12 points go to..." čuti čak 41 put.

Redosled zemalja u finalu:
01. Malta
02. Albanija
03. Češka Republika
04. Nemačka
05. Rusija
06. Danska
07. San Marino
08. Severna Makedonija
09. Švedska
10. Slovenija
11. Kipar
12. Holandija
13. Grčka
14. Izrael
15. Norveška
16. Ujedinjeno Kraljevstvo
17. Island
18. Estonija
19. Belorusija
20. Azerbejdžan
21. Francuska
22. Italija
23. Srbija
24. Švajcarska
25. Australija
26. Španija

Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12. To znači da će najboljih 10 pesama i po mišljenju žirija i 10 po mišljenju gledalaca dobiti poene. Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 41 zemlje učesnice uključiće se u program i saopštiti poene samo profesionalnog petočlanog žirija. Nakon saopštavanja rezultata žirija, svi glasovi publike za određenu pesmu biće sabrani, dajući svakoj pesmi određeni skor.

Neizvesnost u proglašenju pobednika biće još veća u odnosu na prethodne tri godine jer će se glasovi publike od sada saopštavati tako što će prvo biti saopšteno kako je država koja je bila poslednja kod žirija prošla na televoutingu do toga kako je država koja je dobila najviše poena od strane žirija prošla kod publike. Za one koji bi želeli da saznaju kako je svaka zemlja glasala, svi glasovi - i publike i žirija, biće dostupni nakon takmičenja na sajtu Eurovision.tv

Kroz 64. takmičenje za najbolju pesmu Evrope vodiće nas Bar Refaeli, Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub.

Komentator: Duška Vučinić
Komentatori Radio Beograda 1: Nikoleta Dojčinović i Katarina Epštajn
Urednik prenosa: Tamara Petković

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво