TV lica: Minja Subota

Emisija je snimljena u Beču gde je Minja Subota debitovao kao glumac u pozorišnoj predstavi "Dolče vita".

U bogatoj karijeri muzičara, i kompozitora, legendarni televizijski autor u osmoj deceniji života oprobao se na pozorišno sceni u "Madlenianumu" igrajući sebe. Predstava je naišla na odličan odziv publike, a deo u kome je Minja improvizovao dodajući repliku mladoj koleginici Anki Gaćeši "Moja baka kaže da se ne menjate već 50 godina" uvek izaziva gromoglasan aplauz.

Tako je bilo i u Akcent tetaru u Beču gde je pauzu između probe i predstave iskoristio za šetnju po parku Belvedere uz priču o tome kako ne posustaje, kako je važno imati interesovanja, ali i dirljivu priču o supruzi Branki bez koje je ostao nedavno posle skladnog zajedničkog života, o tome kako se pomirio sa velikim gubitkom, o izložbi njenih slika koju priprema, ali i o sećanjima na to kako je počela njihova ljubavna priča, o Beogradu u vreme žipona, o jednom fići kojim je stigao čak do Monaka i malom gramofonu koji je bio ugrađen u taj auto.

Dan je završen u pozorištu gde je ansambl predstave "Dolče vita" ispraćen stojećim ovacijama, a Minja Subota se dugo posle toga strpljivo fotografisao sa obožavaocima različitih generacija.

Autor :Tanja Peternek

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара