S Tamarom u akciji

U naseljima oko Ribarske banje ne postoji porodica koja ne poznaje junake naše desete epizode, vesele Pavloviće. Žive u selu Boljevac i poznati su po tome što imaju jedanaestoro dece!

Retke su tako brojne porodice u Srbiji, koji pri tom vole svoju zajednicu i ne žele - ili se teško odvajaju jedni od drugih.

Slavica (50) i Zoran (52) su bili jedinci i oduvek su želeli veliku porodicu. Žive u Zoranovoj porodičnoj kući, napravljenoj od blata sa njegovom majkom Rumenom (78).

Troje najstarije dece više ne žive u porodičnoj kući jer su zasnovali svoje porodice. Najstariji sin Marko (27) živi u Kruševcu sa ženom i ćerkom, a snaja je toliko zavolela njegovu porodicu da je jedva pristala da se odvoji iz zajednice. Milica (26) živi u Aleksincu sa mužem i četvoro dece (ima dve ćerke i dva sina), a treći sin po starosti živi u Nemačkoj gde radi kao kuvar. On je jedva pristao da se odvoji od porodice i da većom platom pomaže braću i sestre.

U porodičnoj kući trenutno živi osmoro braće i sestara, sa majkom, ocem i bakom. Objekat ima tri prostorije, nema kupatilo ni vodu, krov je u lošem stanju a podrum nažalost ne može da se koristi...

Međutim, Pavlovićima nemaština i loši životni uslovi nisu nimalo poremetili njihove veoma zdrave, harmonične, porodične i životne vrednosti. Najvažnije im je da su zajedno i da jedni drugima uvek budu podrška. Svi su bili dobri đaci i rano počeli da rade.

Zbog toga što i svi sugrađani Pavlovića imaju samo reči hvale za ovu veliku porodicu, nema osobe koje nije htela Tamari i njenim majstorima da pomogne u ovonedeljnoj akciji.

Pored javno- komunalnih preduzeća iz Kruševca, uz Tamaru su ove nedelje bili brojni privatnici kao i četiri sina porodice Pavlović, na čelu sa najstarijim Markom kome su u pomoć pritekle i kolege iz firme.

Uz takvu brojnost, ni loše vreme nije omelo novu akciju Tamarinog tima. Iako je kiša padala skoro svaki dan, uz pomoć vredne ekipe Pavlovićima su obezbeđeni novi krov, vodovodne i kanalizacione instalacije, kupatilo i kuhinja, kao i potpuno renovirana unutrašnjost kuće.

Osim lepote Ribarske banje, prirodnog bogatstva planine Jastrebac, etno sela Srndalje, gledaoci će čuti i neobičnu priču o osnivanju manastira Đunis, kao i predivne predele okolnih sela koja zovu "mala Švajcarska i Holandija", jer se gotovo svaka kuća bavi proizvodnjom cveća...

Nova, epizoda na programu je u petak, 17. maja sa početkom u 21, na Prvom programu Javnog servisa Srbije.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво