Moj rođak sa sela

Dvadesetosma epizoda: Ene

Dvadesetosma i poslednja epizoda TV serije "Moj rođak sa sela", kojom se na RTS-u završava emitovanje jedne od najkvalitetnijih, najgledanijih i najkontraverznijih srpskih TV serija svih vremena, smeli prikaz nas samih, našega karaktera i običaja našega naroda i metafore na našu političku stvarnost koji su se odigrali na samom početku 21-vog veka.

U epizodi koja nosi naziv "Ene", Nevena odlazi kod majke u Kragujevac, a Rajko i Bisa spore se oko krize u njihovoj porodici. Dunja predlaže Vraniću da ručaju u voćnjaku, te joj on kasnije prepričava svoje uspomene iz detinjstva. Mališa i Dragana doručkuju zajedno sa deda Rajkom i baba Bisom, koji im u amanet ostavljaju priču o vremenu kada su se upoznali i zavoleli. Vranić i Dunja prisećaju se početaka njihove veze, ali joj on, pored toga, ispriča i neke nepoznate delove o boju na Kosovu o kojima je i sam u mladosti slušao. Nevena stiže u Kragujevac kod majke Milene i ova je izgrdi što je zakasnila na ručak, na šta joj Nevena prebaci da ju je napustila i otišla od kuće. Pokunjena Milena odvodi Nevenu na ručak u piceriju i tamo saznaje da ćerka želi da joj ostane na selu i da razvija turizam svog mesta u vremenima koja tek dolaze. Mališa dolazi po Nevenu i ima dirljiv susret sa majkom Milenom koja kao da se i njemu izvinjava što ne živi više u domu Maleševića. Drakče je ostao potpuno sam u Bisinoj kući u Vrnjačkoj Banji. Postavio je sto za večeru za dvoje, ali zna da se niko neće pojaviti. Uveče, uz svetlost sveća na postavljenom stolu, Drakče ispovedi praznoj stolici preko puta njegove kako se upoznao sa Milenom i koliko mu je stalo do nje. Nakon večere leže da spava. U gluvo doba noći pojavljuje se Rajko Malešević nad krevetom svog sina Drakčeta...

Glavne uloge u seriji igrali su: Vojin Ćetković (kao Milomir Vranić), Dragan Jovanović (kao Dragorad Malešević-Drakče), Dubravka Mijatović (kao Milena Malešević), Tanasije Uzunović (kao Rajko Malešević), Ljubinka Klarić (kao Dunja Vranić), Vera Čukić (kao Bisenija Malešević), Suzana Lukić (kao Dragana Malešević), Lazar Dubovac (kao Mališa Malešević) i Miona Radojković (kao Nevena Malešević).

Urednik serije: Marko Novaković

Direktor fotografije: Nebojša Bašić (Urednica prvog ciklusa: Jelica Zupanc)

Scenograf: Dejan Anđelković

Pisac scenarija: Radoslav Pavlović (Scenograf prvog ciklusa: Kiril Spasevski)

Reditelj: Marko Marinković

Kostimograf: Nevena Milovanović

Izvršni producent: Zoran Janković

Montažeri: Goran Mitrović

(Izvršni producent prvog ciklusa: Saša Janković) Branislav Godić

Kompozitor: Dragoljub Ilić

priozvodnja:

Radio Televizija Srbije - TEelevizija Beograd
Redakcija Dramskog i Domaćeg Serijskog Programa
2007 - 2011. godine

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво