Moj rođak sa sela

Dvadesetprva epizoda: "Les Fleurs d'Automne",("Cveće jeseni"

U dvadesetprvoj epizodi TV serije "Moj rođak sa sela", koja nosi naziv "Les Fleurs d'Automne" ("Cveće jeseni"), Tanja se oprašta sa svojim sinom Borisom i odlazi iz manastira. Vranić kaže Dunji kako je susret sa njom od njega napravio boljeg čoveka i saopšti joj da će mu kum na venčanju biti francuz, Rabel, koji je, nakon jedne akcije obaveštajaca u prošlosti, zbog njega ležao u zatvoru.

Rajko, Mališa i Drakče zauzeti su žetvom na njivi. U žetvi im pomaže i komšija Stepa, koji obavesti Rajka da ostali seljani nisu zadovoljni činjenicom da će mala elektrana u izgradnji davati struju samo za hotel, Rajko ne haje za to i kaže Stepi da svako kome to smeta dođe lično njemu da se objasne.

Dan pred venčanje Dunji u goste dolaze majka, sestra i kuma, a ona moli Vranića da obuče uniformu za venčanje, što on odbija jer je penzionisan kao vojnik. Rabel (Radivoje Bukvić) sleće u Beograd i Vranić ga dočekuje. Odvodi ga u pravoslavnu crkvu gde otac Milutin treba da ga prevede u pravoslavnu veru. Pripreme za venčanje se zahutavaju: Moca i Neša ukrašavaju Vranićevo dvorište, Drakče i Mališa kite bandere zastavama i tradicionalnom jabukom... Mališa priznaje Drakčetu da je prevario Draganu sa Majom.

Nad selo pada noć: Moca dolazi kod Dunje i traži mu Vranićevu uniformu, a Dunja kasnije odlazi i kod Milančeta i zamoli ga da je sutradan na venčanju "preda" Vraniću, pošto joj otac neće doći. U sitni sat Vranićeve momačke večeri, Rabel mu peva svoju omiljenu pesmu iz detinjstva - "Cveće jeseni".

U glavnim ulogama: Vojin Ćetković, Dragan Jovanović, Dubravka Mijatović, Tanasije Uzunović, Ljubinka Klarić, Zlata Numanagić, Suzana Lukić, Lazar Dubovac, Radivoje Bukvić... specijalni gosti: Milica Zarić, Zoran Cosić, Vanja Milačić i Bojan Veljović.

Urednik serije: Marko Novaković

Direktor fotografije: Nebojša Bašić

Pisac scenarija: Radoslav Pavlović

Scenograf: Dejan Anđelković

Reditelj: Marko Marinković

Kostimograf: Nevena Milovanović

Izvršni producent: Zoran Janković

Montažer: Goran Mitrović

Kompozitor: Dragoljub Ilić 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво