Moj rođak sa sela

Dvadeseta epizoda: Crna Dama

U dvadesetoj epizodi TV serije "Moj rođak sa sela", koja nosi naziv "Crna Dama", Vranić vozi Tanju Strecki i Rosa do manastira u kojem bi trebalo da je njen sin Boris. Tanja i dalje ne veruje Vraniću da je Boris živ.

Šarčević ubeđuje svoju suprugu da moraju odgovoriti Dunju od udaje za Vranića, makar je poslali kod psihijatra, na šta mu ona kaže da će tim brakom i on sam i njegovi mutni poslovi biti bezbedniji.

U manastiru se Tanja konačno susretne sa sinom. Boris ne želi da se vrati sa njom u Nemačku koja bi od njega napravila lažnog heroja, a Ros ima plan za bezbolan Borisov povratak koji će zahtevati izvesno vreme za pripremu.

Vranićevi drugari obaveštajci prave tradicionalnu neslanu šalu koja se radi u trenucima kad se neko od njih ženi: odlaze kod Dunje i kažu joj da se on zapravo ženi istog dana kad im je zakazana svadba, ali sa drugom ženom. Vranić ih prvo izgrdi zbog te šale, a potom ih ipak pozove na venčanje. Zajedno sa Drakčetom kasnije odlazi da kupi od Pepea, Drakčetovog druga iz mladosti, rakiju za svoje venčanje.

Dragana ponovo, zbog prezauzetosti oko hotela, otkaže Mališi odlazak na dogovorenu večeru. Mališa odluči da ode sa Majom kod limara koji joj je popravio auto. Na povratku kući, odvede je do romantičnog mesta sa kupinama za koje zna iz mladosti. Pored jezera sa malim vodopadom, Mališa i Maja vode ljubav.

Drakče i Vranić kupuju rakiju od Pepea, uz česte degustacije. Kućama ih, pijane, dovozi Pepeova labotantkinja, Svetlana.

U glavnim ulogama: Vojin Ćetković, Dragan Jovanović, Dubravka Mijatović, Tanasije Uzunović, Ljubinka Klarić, Aljoša Vučković, Zlata Numanagic, Suzana Lukić, Lazar Dubovac, Tijana Čurović, Janoš Tot... specijalni gosti: Nikola Vujović, Igor Pervić i Nina Skrbišnek

Urednik serije: Marko Novaković

Direktor fotografije: Nebojša Bašić

Pisac scenarija: Radoslav Pavlović

Scenograf: Dejan Anđelković

Reditelj: Marko Marinković

Kostimograf: Nevena Milovanović

Izvršni producent: Zoran Janković

Montažer: Goran Mitrović

Kompozitor: Dragoljub Ilić 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво