Oko magazin: Deca kao vojni cilj - 20 godina od Nato napada na sever Crne Gore

Murino: kako je izgledao taj kobni 30. april 1999. a kako porodicama stradalih sve to izgleda danas?

Za bombardovanje 1999. vlasti u Podgorici su govorile da to nije rat Crne Gore. Ali, 30. aprila usledio je šok. Nato je bombardovao varoš Murino, na severu Crne Gore i ubio šestoro ljudi od čega troje dece. Ni dan danas niko ne zna zašto, u blizini Murina nije bilo vojnih ciljeva, nisu se čak čule ni sirene za vazdušnu opasnost. Kako je izgledao 30.april 1999, kako porodicama stradalih sve to uzgleda danas 20 godina kasnije?

Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije početkom aprila u Šangaju je svirao po prvi put i pred kineskom publikom održao dva koncerta. Srpski ansambl nastupao je na Šangajskom proleću, prestižnom festivalu klasične muzike u Kini. Od prvih proba do poslednjih biseva sa njima je bila i ekipa Oko magazina.

Urednik emisije: Gorislav Papić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво