Da Možda Ne: Nato bombardovanje RTS - 20 godina Zašto?

U emisiji Da Možda Ne o pitanjima za kojima se traga 20 godina od NATO bombardovanja i tragične pogibije 16 radnika RTS.

Tog proleća 1999. godine, NATO je proglasio RTS za legitimni vojni cilj i bombardovao zgradu naše najveće medijske kuće. Tom prilikom ubijeno je 16 civila, medijskih radnika.

Za ovaj zločin niko, nikada, nije preuzeo odgovornost i krivicu. Danas, 20 godina kasnije, i dalje se pitamo da li su namerno žrtvovani? Pitamo se zašto je NATO bombardovao medijsku kuću? Zašto rukovodstvo televizije nije izmestilo zaposlene? Zašto se nije postupilo po naredbi Savezne Vlade broj 37? Zašto su bombe postale sredstvo propagande na kraju 20 veka?

U emisiji će govoriti:

Miroslav Medić, brat poginulog Siniše Medića,

Avram Izrael, načelnik Centra za obaveštavanje Beograda 1999,

Zvonko Jočić, rukovodilac sektora odbrane RTS 1999,

snimatelj Si-En-Ena 1999, Predrag Bambić,

komentator Politike, Miroslav Lazanski.

Autor i urednik: Olivera Kovačević.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво