Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Štefan Kegi, reditelj iz Švajcarske, član grupe "Rimini protokol", autor ostvarenja "Zaostavština, komad bez ljudi" za koje je dobio Gran pri "Mira Trailović" 52. Bitefa i nagradu "Politike" za najbolju režiju na festivalu.

U Kulturnom dnevniku o izložbi Olega Kulika u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i o četvrtom rođendanu akcije "Negujmo srpski jezik".

Bili smo u Galeriji RTS-a na koncertu iz ciklusa ''Gudači u galeriji'', koji je naš istaknuti solista Dejan Mlađenović posvetio sećanju na kolege poginule u NATO bombardovanju.

Beležimo događanja sa 14. regionalnih susreta pisaca "Na pola puta" u Užicu, predstavljamo knjigu "Pakujem svoju biblioteku" argentinsko-kanadskog pisca Alberta Mangela.

Beogradski umetnik Bogomir Doringer prisutan je na dve upravo otvorene izložbe u Beču i Zagrebu, koje se bave rejv kulturom. Na postavci u bečkom Muzejskom kvartu Doringer je kustos, a u zagrebačkoj galeriji Močvara predstavio se svojim radovima, zajedno sa kolegama koji takođe istražuju specifičnost kolektiva u rejvu.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić
Montažer Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]