Autoportret: Maja Pelević

Maja Pelević je jedna od vodećih dramskih spisateljica u Srbiji i u regionu.

Gosti Maje Pelević su njene kolege, saradnici i prijatelji, dramaturzi Olga Dimitrijević i Filip Vujošević, sa kojima razgovara o svojim prvim dramama, o želji da bude glumica i odluci da upiše dramaturgiju.

Maja Pelević govori o razlozima zbog kojih režira svoje komade, o strahu od letenja, otkriva zbog čega je Džulijan Asanž njen heroj i kakav je život između Beograda i Bečića. "Tajno mesto" Maje Pelević je beogradski aerodrom, a šta je njen izbor, kada je reč o tuđem stvaralaštvu, otkriće u rubrici "Moj izbor".

Za Maju Pelević ne postoje ustaljene forme, već samo pozorišni izazovi. Autorka komada "Pomorandžina kora", "Bolivud", "Ja ili neko drugi" i brojnih drugih drama, dobitnica je Sterijine nagrade za najbolju dramu, kao i nagrada: ''Slobodan Selenić'' i ''Borislav Mihajlović Mihiz''.

Nekadašnja dramaturškinja Narodnog pozorišta u Beogradu, u svojoj biografiji beleži, između ostalog, da je pokrenula Filozofski teatar i da je jedan od scenarista serije "Jutro će promeniti sve". 

Urednik i moderator emisije je Snežana Stamenković Jojić
Scenarista: Tamara Baračkov
Reditelj: Milan Jovanović

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Аутопортрет Аутопортрет

Autor:
РТС

У фокусу четврте телевизијске сезоне (од 4. марта РТС1, понедељком) биће аутори и ствараоци различитих генерација. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво