Oko ekonomije: Podvlačenje crte

Volja o proveri porekla imovine opet na proveri.

Kako sa platom manjom od hiljadu evra, gradjanin sebi može da priušti stan vredan više stotina hiljada evra, vikendicu, jahtu itd? Znak pitanja je još veći ukoliko je reč o javnom funkcioneru. Srbija bi do konačno mogla da dobije Zakon o preklu imovine, jer su ministarstva pravde i finansija predložili Nacrt tog zakona,a javna rasprava je upravo završena. Pod lupom bi tako mogli da se nađu i političari i privrednici i estradni umetnici. Plan je da se Zakon primenjuje retroaktivno,a crta se podvlači 1.januara 2007. godine.

I to ne bi bio i nije prvi put da se takav zakon najavljuje, s obzirom na to da se punih 18 godina njime "preti" svima onima koji izbegavaju prijavljivanje prihoda, poreza i koji dobijaju nadoknade za razne "kombinacije".

O zakonu o poreklu imovine, ideji - kako bi trebalo i kako bi mogao da se primenjuje, da li je presudna politička volja i/ili beskompromisnost i stručnost poreznika, kako je ovaj problem rešen u drugim zemljama, razgovaramo u emisiji Oko ekonomije.

Gosti su: Radomir Ilić, državni sekretar u Ministarstvu pravde i Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentnosti Srbija.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво