Da Možda Ne: Javni izvršitelji - pravo i naplata

U emisiji Da Možda Ne o javnim izvršiteljima, dosadašnjim iskustvima, problemima i iskušenjima našeg pravnog sistema naplate potraživanja.

Javni izvršitelji su od svog uvođenja u pravni sistem Srbije na udaru kritičke javnosti. Scene nasilnih iseljavanja i zaplene imovine su ono što im stvara negativnu sliku u javnosti, a slučajevi sumnjičenja za korupciju ih prate na svakom koraku.

S druge strane, nesporna činjenica je da su javni izvršitelji doprineli efikasnijem sistemu izvršenja i da je njihovim radom rešeno preko dva miliona starih izvršnih premeta koji su opterećivali sudove. Kakva su dosadašnja iskustva? Da li su zakonodavna rešenja i praksa javnih izvršitelja podjednako primerena muci i dužnika i poverilaca? Kako unaprediti sistem naplate potraživanja u Srbiji, na čijoj strani je zakon i sila?

U emisiji će govoriti:

Aleksandra Trešnjev, predsednica Komore javnih izvršitelja, Ivan Zlatić, aktivista Združene akcije Krov nad glavom, Prof. dr Nebojša Šarkić, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Union, Jelisaveta Vasilić, članica Saveta za borbu protiv korupcije.

Autor i urednik: Olivera Kovačević.

Četvrtak, 4. april, 21.00 č.

broj komentara 0 pošalji komentar